CURTEA DE APEL GALATI

NR. 1171/05.04.2006

A N U N Ţ


Curtea de Apel Galati organizează la data de 28 aprilie 2006, ora 900, la sediul Curtii de Apel Galati, str. Brăilei, nr. 153, c o n c u r s în vederea ocupării unor posturi de grefier arhivar şi personal conex după cum urmează:

Tribunalul Vrancea - 1 post aprod ce urmează a se transfera de la Judecătoria Panciu;

- 1 post registrator ce urmează a se transfera de la Judecătoria Panciu

Judecătoria Lieşti - 1 post grefier arhivar.

Se pot înscrie la concurs absolventii cu studii medii, dovedite cu diplomă de bacalaureat, care îndeplinesc conditiile prev. de art. 3 alin. 2 din Regulamentul privind concursul de admitere la Şcoala Naţională de Grefieri şi a concursului pentru ocuparea posturilor vacante la instanţele judecătoresti şi la parchetele de pe lîngă acestea respectiv:


Înscrierea candidaţilor şi depunerea dosarelor se va face la Curtea de Apel Galati, camera 335, până în data de 18.04.2006.


Dosarul de înscriere va cuprinde cererea tipizată la care se vor anexa documentele prevăzute de art. 8 alin. 2 din Regulamentul privind concursul de admitere la Şcoala Naţională de Grefieri şi a concursului pentru ocuparea posturilor vacante la instanţele judecătoresti şi la parchetele de pe lîngă acestea respectiv:


Concursul se va susţine la următoarele discipline: drept procesual civil, drept procesual penal şi organizarea judecătorească.

Concursul constă în efectuarea lucrării scrise cu subiectele din tematica afişată.

Taxa de înscriere în cunatum de 50 RON(500.000 ROL) se achită la casieria Curtii de Apel Galati.


PRESEDINTELE COMISIEI

Judecător Mariana Ghena



CURTEA DE APEL GALAŢI


TEMATICĂ

pentru concursul de ocupare a unui post vacant de

aprod

1.Atribuţiile agentului procedural prevăzute în fişa postului (art. 65 din R.O.I.I.J.).

2.Înmânarea citaţiei şi a actelor de procedură, termen, cuprinsul dovezii de primire şi a procesului verbal de predare.

3.Amenzile judiciare pentru abaterile săvârşite de agentul procedural, cu privire la înmânarea citaţiei şi a actelor de procedură.

4.Abaterile de la îndatoririle de serviciu şi sancţiunile disciplinare ce se pot aplica (art. 148 – 151 din R.O.I.I.J.).



BIBLIOGRAFIE

-Codul de procedură penală .

-Codul de procedură civilă .

- Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti (R.O.I.I.J.) , aprobat prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr.387/22.09.2005

- Codul deontologic al personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, aprobat prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr.145/26.04.2005.

- Leg. 304/2004 cu modificările ulterioare privind Organizarea judiciară.





CURTEA DE APEL GALAŢI


TEMATICĂ

pentru funcţiile de

grefier arhivar şi registrator

1.Dispoziţii generale privind activitatea compartimentului arhivă ale instanţelor judecătoreşti (art. 68-71 şi 82 din R.O.I.I.J.).

2.Raporturile de serviciu ale grefierului arhivar cu publicul (art. 87-92 din R.O.I.I.J.).

3.Atribuţiile ce revin arhivarului, repartizat la registratura generală, registratura şi arhiva instanţelor sau secţiilor acestora, prevăzute în fişa postului (art. 62 din R.O.I.I.J.).

4.Întocmirea şi păstrarea evidenţei activităţii instanţei(art. 68 – 71 şi 82 - 86 din R.O.I.I.J.).

5.Activitatea grefierului arhivar premergătoare şedinţei de judecată (art. 93 – 96 din R.O.I.I.J.).

6.Înregistrarea cererilor de apel sau recurs şi înaintarea la instanţa de apel sau recurs (art. 111 – 114 din R.O.I.I.J.).

7.Circuitul dosarelor restituite de instanţa de apel sau recurs (art. 115 – 116 din R.O.I.I.J.).

8.Abaterile de la îndatoririle de serviciu şi sancţiunile disciplinare ce se pot aplica (art. 148 – 151 din R.O.I.I.J.).

9. Probă practică, eliminatorie, constând în verificarea cunoştinţelor de operare pe calculator.

BIBLIOGRAFIE

- Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti ( R.O.I.I.J.), aprobat prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr.387/22.09.2005;

- Codul deontologic al personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, aprobat prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr.145/26.04.2005.

- Leg. 304/2004 cu modificările ulterioare privind Organizarea judiciară.