Școala Națională de Grefieri, în calitate de Beneficiar, a implementat în perioada 29 mai 2018 – 29 ianuarie 2022 proiectul cu titlul ”Creșterea gradului de pregătire profesională a personalului auxiliar pentru a face față noilor provocări legislative”, cod SIPOCA 455, cod Mysmis 118716, proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020.
Titlul proiectului: Creșterea gradului de pregătire profesională a personalului auxiliar pentru a face față noilor provocări legislative, cod SIPOCA 455, cod MySMIS 118716
Beneficiar: Școala Națională de Grefieri
Data de începere: 29 mai 2018
Perioada de implementare: 44 de luni
Obiectivul general al proiectului a fost reprezentat de creșterea gradului de pregătire profesională a personalului auxiliar din cadrul instanțelor si parchetelor în vederea îmbunătățirii calității serviciilor furnizate la nivelul sistemului judiciar.
Obiectivul specific a fost reprezentat de îmbunătățirea cunoștințelor și abilitaților profesionale la nivelul personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor și parchetelor în vederea unificării jurisprudenței.
Prin obiectivul general și obiectivul specific, proiectul și-a propus să contribuie la atingerea atât a obiectivelor asumate prin Strategia de Dezvoltare a Sistemului Judiciar 2015 – 2020, cât și a obiectivului specific 2.3. al Programului Operațional Capacitate Administrativa 2014 – 2020: ”Asigurarea unei transparențe și integrități sporite la nivelul sistemului judiciar în vederea îmbunătățirii accesului și a calității serviciilor furnizate la nivelul acestuia”.
Rezultate: Prin implementarea acestui proiect, Școala Națională de Grefieri a urmărit, la nivelul personalului auxiliar de specialitate din cadrul tuturor instanțelor și parchetelor, îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților profesionale în domeniul managementului dosarului, prin organizarea a 81 de acțiuni de formare și, totodată, a cunoștințelor și abilităților profesionale în domeniul eticii profesionale și abilităților non-juridice, inclusiv din perspectiva comunicării, prin organizarea a 40 de acțiuni de formare.
Pentru atingerea acestor obiective, Școala Națională de Grefieri a creat și o platformă eLearning prin care derulează cursuri și diseminează la nivelul întregului personal auxiliar din cadrul sistemului judiciar materiale relevante întocmite în urma desfășurării acțiunilor de formare.
În urma derulării celor 121 de acțiuni de formare (10 acțiuni de tipul eLearning, 3 acțiuni de tipul online și 108 acțiuni de tipul face to face), Școala Națională de Grefieri a format un număr de 2730 de grefieri din cadrul sistemului judiciar din România, pe de o parte, grefieri cu funcții de execuție (grefieri de ședință, grefieri statisticieni, grefieri documentariști, grefieri arhivari, grefieri registratori), iar pe de altă parte, grefieri cu funcții de conducere.
Valoarea totală (defalcată pe surse de finanțare): Bugetul total eligibil al proiectului a fost de 2.790.642,56 lei, defalcat după cum urmează:
– fonduri europene nerambursabile FSE (Fondul Social European) – 2.343.689,42 lei;
– contribuție proprie de la bugetul de stat: 446.953,14 lei.
Data actualizării: 15.02.2022